VÆR BEREDT!

Forsiden>Pefftreff på Solløkka
Pefftreff på Solløkka

Pefftreff på Solløkka

Markman, Leif Tore
2007-10-08
Oppsummeringen viser at alle deltagerne fikk godkjent "Norsk Grunnkurs i Førstehjelp" og alle deltagerne er nå innehaver av "Brattkortet".

Pefftreffet på Solløkka er overstått. Alt gikk omtrent som forventet. Og det var mange fornøyde deltagere som reiste hjem!

Etter litt venting og et par ekstra "henteturer" til jernbanestasjonen og Torp lufthavn, var vi fulltallige. Fredagskvelden gikk med til et pølsemåltid og litt info. Etter dette hadde vi en hyggelig stund i peisestua på Solløkka.

Lørdag morgen våknet vi til et fantastisk vær. Litt morgendis og soloppgang.

Etter frokost ble deltagerne delt i to grupper. Den ene gruppa reiste til Vearhallen for klatre- og sikringskurs, og den andre gruppa ble igjen på Solløkka for førstehjelpskurs.

Gruppa som reiste til Vearhallen ble møtt av to instruktører fra Klatresiden.no: To veldig dyktige karer som styrte klatrekurset på en flott måte. Planen var at kurset skulle lede frem til at deltagerne fikk "brattkortet" - et bevis på at de kan nødvendige sikkerhetstiltak i forbindelse med klatring, at de kan sikre når noen klatrer med topptau og "på led". Det ble en slitsom økt, med mange støle armer.

De som hadde førstehjelp skulle gjennomføre opplæringen til "Norsk Grunnkurs i Førstehjelp". Det hele startet med en teoribit, hvor deltagerne fikk flott veiledning i hjerte- og lungeredning, sikring av frie luftveier og alt det andre som hører til. Etter lunsj var det praktiske øvelser ute, og Røde Kors stilte med sminkede markører. Så dette ble en flott dag med realistisk øvelse.

Etter middag fikk vi besøk av Geir Aasen, som hadde en sesjon med lederskap, motivasjon og ansvar. Dette ble en veldig bra samling. Og deltagerne var virkelig engasjerte. Vi lederne som var til stede var positivt overrasket over engasjementet så sent på en lørdag.

Leirbålet på kvelden ble en veldig morsom og hyggelig samling hvor både deltagerne og lederne bidro til underholdning.

Vi har hatt en flott helg på Solløkka. Det var veldig god stemning blant deltagerne og jeg tror de fleste følte at de hadde noe igjen for dagene i Sandefjord.

Oppsummeringen viser at alle deltagerne fikk godkjent "Norsk Grunnkurs i Førstehjelp" og alle deltagerne er nå innehaver av "Brattkortet".

Powered by Cornerstone