VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Fugler i fokus i Fredrikstad

Fugler i fokus i Fredrikstad

Standal, Rita
2015-04-19
Bevere og småspeidere i Fredrikstad MS har våren 2015 hatt som prosjekt å lære om fugler i vårt nærmiljø. Hvilke sorter lever i Fredrikstad på vinteren, og hvem som kommer på besøk når sommeren kommer.

Fugler i fokus i Fredrikstad

Vi har laget meiseboller ved å blande delfiafett, solsikkefrø og havregryn. Dette gir småfuglene masse godt fett som gjør at de klarer å holde varmen om vinteren. Speiderne har observert fugler gjennom vinteren og sett dompap (både han og hun), kjøttmeis, svartmeis, og blåmeis for å nevne noen.

Neste prosjektet var å låne sløyden på en skole i byen - her har vi produsert fuglekasser til å henge opp i egen hage og oppe ved vårt lavvoområde ute i skogen. Disse har blitt malt av alle slik de selv ville ha de, og vi tror at det må bli mange lykkelige fugler rundt i Fredrikstad med disse kassene.

Fugler i fokus i Fredrikstad

Fugler i fokus i Fredrikstad

Avslutningsvis har vi nå hatt et møte ute på fugletårnet i Naturreservatet på Øra. Her møtte vi Ornitologisk forening i Østfold. En flott gjeng som er utrolig flinke til å fortelle om trekkfugler, fugler som bor her permanent og merking av fugler. Disse har kontakter rundt omkring i hele verden og kan følge fugler i sine flygninger sørover og nordover alt etter hvor den enkelt fugl har plan om å ta seg en tur. Denne gangen lærte vi mye om vadefugler og merking. Vi har også lært å se på blåmeisen om den er en hun eller han! Mannen har et svart slips på magen - det har ikke damen:)

Fugler i fokus i Fredrikstad

Fugler i fokus i Fredrikstad

28 Aug
Fredag 28. august, 2020 18:00 - Søndag 30. august, 2020 14:00
Fredrikstad inviterer til Pefftreff
11 Sep
Fredag 11. september, 2020 00:00 - Søndag 13. september, 2020 00:00
Powered by Cornerstone