VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Fredrikstad MS 90 år
Fredrikstad MS 90 år

Fredrikstad MS 90 år

Standal, Rita
2015-02-17
Fredrikstad MS speidergruppe feiret sin 90-årsdag i kirken 11. september 2014, noen måneder forsinket i forhold til den egentlige bursdagen 1. april.

 

Speidergruppa har i sine 90 år vært en viktig del av Fredrikstad bys speiderhistorie, og kan vise til mye bra speiding opp gjennom historien. I speidergruppas storhetstid var det nesten 400 medlemmer. I dag har gruppa stabilisert seg like under 100 medlemmer og det er vi fornøyde med.

Vi har i dag bevere, småspeidere, tropp og et lite roverlag. Vi er stolte av å kunne si at vi de siste fem år har hatt patruljer i NM i speiding, der beste plassering var 7. plass for noen år siden.
Vårt hovedfokus er at våre speidere skal glede seg til å komme på sine ukentlige speidermøter og drive med meningsfulle, lærerike og morsomme speideraktiviteter. I tillegg ønsker vi å bidra til å knytte vennskap som speiderne kan ha glede av resten av sitt liv.

Speidergruppas 90-årsfeiring ble arrangert med en utstilling i kirken som viste frem speidergruppas speiding gjennom 90 år. Her fikk vi låne en gammel kano, speideruniformer opp gjennom tidene, bilder, bøker og annet utstyr fra før og nå. En fasinerende histore for svært mange og mulighet til mimring for de aller fleste.
Bursdagen ble feiret med et leirbål i kirken, benker satt i ring, med tv som viste digitalet bål i midten. Huker var behørig hengt opp i kirken, klatreutstyr og andre speiderutstyr pyntet opp. Speidergruppas gamle sang ble sunget ved innmarsj, Leirbålet innviet på ekte gammeldags rovervis, rop, sang og vitser, og en scouts own som handlet  om speiderloven nr 4  "en speider er alltid en god venn"

Speidergruppa valgte å hedre ni stk av de over 70 som har bidratt med stor innsats for gruppa ved å gjenopprette æresbenevnelsen ‘riddere av den store huggestabbe’.  Med ordene «Store huggestabber skaper mye god flis, og god flis sørger for mye varme og glede"

Leirbålet og bursdagsfeiringen ble avsluttet med pølser, brus og kake til alle.

Rita Standal
Gruppeleder
Fredrikstad MS

28 Aug
Fredag 28. august, 2020 18:00 - Søndag 30. august, 2020 14:00
Fredrikstad inviterer til Pefftreff
11 Sep
Fredag 11. september, 2020 00:00 - Søndag 13. september, 2020 00:00
Powered by Cornerstone