VÆR BEREDT!

Brev fra leir

2012-08-07
Speidermøtene har nå hatt en god pause og det er ikke så altfor lenge til høstens semester starter opp. Før den tid vil vi gjerne høre hva gruppene har gjort i sommerferien. Her er et lite brev fra meg.

Brev fra leir

Det var pakket med speidere på avslutningsleirbålet.

Selv var jeg med gruppa til «Spejdernes Lejr 2012» utenfor Holstebro i Danmark. Det er den største leiren jeg har vært med på noen gang, men på tross av størrelsen så var det en speiderleir som speiderleir skal være. Bare mye større, med alle fordeler og ulemper dette drar med seg.

Å forflytte seg på leiren var noe for seg selv. Dette er den første leiren jeg har vært på der jeg, med hånden på hjerte, kan si at jeg trengte leirkart. Derimot var vannklosett og varme dusjer ett pluss. Spesielt når man kan lukte at speider'ne har kommet hjem fra økt i varmen.

Pionering, matlaging og vennskapsleirbål er noe av det som tok opp tiden utenom øktene. I ekte Kjølberg-stil så bestod leirbålsunderholding av gamle leirbålssanger, såvel som nye toppliste-låter og leker. Øktene på leiren bestod av, blant annet.

Ridderprøven, der våre tapre småspeidere måtte bevise at de var ekte riddere.

Flåtebygging, der deltagerne skulle bygge flåter av isopor, plast og paller. Disse skulle til slutt settes sammen til en stor flåte.

Flashmob, alle de deltagende speidere ble fraktet til Holstebro og fikk utdelt hver sin lommeradio. Med radioen stilt inn på riktig frekvens fikk speider'ne beskjeder om hva de skulle gjøre; hoppe, synge, danse eller rope i kor m.m.

Legobygging, med en sal full av lego fikk deltagerne beskjed om å bygge framtidens bygg. Disse ble så utstilt.

Brev fra leir

Speiderne tester flåten de har bygd, før den skal festes til resten av flåtene.

Etter en uke var vi som speidere oftest er etter en leir. Rike på nye opplevelser, nye venner (kanskje en leirromanse) og veldig, veldig slitne. Dette var en flott leir, og kanskje får vi se noen av dem igjen på neste års landsleir. Stavanger 2013 gjorde en flott jobb med å reklamere på leiren.

Hilsen
Markus fra Kjølberg

 

Hvis du har noen leirhistorier eller kanskje dere har gjort noe annet med gruppa i sommer. Skriv dem ned, finn gjerne fram noen bilder, og send dem til meg på markus@kjolbergspeidergruppe.no

Så kan andre speidere ta del i deres sommerminner. Nyt resten av sommeren. Snart begynner høstens speidersemester, jeg gleder meg.

Powered by Cornerstone