VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Gruppestafetten: Harstadbotn MS

Gruppestafetten: Harstadbotn MS

2011-11-14
En hilsen fra Harstadbotn MS!

Gruppestafetten: Harstadbotn MS

Fra åpen dag i Folkeparken med markering av 100 års jubileet.Her er speiderlederne samlet.Ann Kristin Olsen,Tone Drøsshaug.Bente brenna,Anne Hammerstrøm,Sindre Gubrandsen

2011 er året speiding i Norge er 100 år.Dette har vi feiret på forskjellig vis.Tenkedagen inviterte vi gamle speiderledere fra flere tidligere speidergrupper i Harstad til Speidergudstjeneste. Det ble mimret og fortalt om gamle dager i speidern.Og selvfølgelig ei kjempebløtkake med speideremblem. For å markere speiding utad hadde vi åpen dag ute i Folkeparkens gapahuk. Folkeparken er et yndet turområde for store og små ,nært byen. Her hadde vi bålkaffe og bålmat med mer til alle som ville komme. Ei aktivitetsløype med oppgaver var lagt ut slik at at alle kunne delta. Premier til alle små.

Nå er vi inne i juleforberedelser.Vi har tradisjonsrikt opplegg.Speiderne lager en gave, i år støper vi lys som vi pynter. De baker pepperkaker. Siste møte før jul, drar vi på et sykehjem og har adventstund. Synger julesanger og deler ut kaker og gaver. Dette har alltid hatt stor begeistring hos de gamle. Selv de senile har felt tårer i gjenkjennelse av julesanger og se barna. Etter dette avslutter vi med risengrynsgrøt.

Vi forbereder også lysmesse. Her synger alltid speiderne "Her under korset kneler jeg ned" De danner lyskors og har hvite kapper. Lysmesse trekker alltid mye folk til gudstjenesten.Nye speidere som har startet i høst, blir tatt opp som speidere.

Tips til et møte:
Legg et speidermøte til et alders-/sykehjem og gled de eldre med sang eller noe annet.

Powered by Cornerstone