VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>MS-speidere i NM

MS-speidere i NM

Seland, Knut Olav
2011-06-12
I pinsehelgen er det NM i speiding i Moss. Her deltar to MS-patruljer, Bever fra Drammen MS og RødHvit fra Fredrikstad MS. I den skarpe konkurransen hevder MS-patruljene seg godt.

MS-speidere i NM

Thomas, Mie og Aleksander, Bever fra Drammen MS

NM i speiding er lagt til idylliske Nesparken i Moss. Flotte gressletter og fine turområder danner rammen for arrangementet hvor over 120 patruljer deltar. Det er speidere både fra NSF og fra KFUM/KFUK. Her konkurrerer de i tradisjonelle speiderdisipliner som naturkjennskap, orientering, teori, praktisk oppgave, matlaging og leirliv. Fra speiderkorpset har to patruljer kvalifisert seg.

Beverpatruljen fra Drammen MS fikk leirområde med strandlinje mot Vannsjø. Helt ideelt område og spennende oppgaver, fortalte Oliver da vi besøkte patruljen. De var ivrig opptatt med å lage fuglekasse etter bestemte mål og angivelser. Dette var praktisk oppgave 2, hvor speiderne hadde to timer på seg lørdag kveld. På bildet under er Thomas og Mie dypt konsentrert om oppgaven.

MS-speidere i NM

Vi er kjempestolte, fortalte lederne Wenche og Bent fra Drammen MS. Patruljen hevdet seg godt i kretsbannerkonkurransen, og dette er en fin belønning for fin innsats. De erfarne lederne gledet seg over den iver og lyst som speiderne viste.

Ikke langt fra Beverpatruljen har patruljen RødHvit fra Fredrikstad MS slått leir. Patruljefører Birgitte har vært i NM en gang før, kan hun fortelle. Men da var hun helt fersk som speider i troppen. Med seg har hun ytterligere tre speidere som var med i samme patrulje under NM i fjor. Da var hun selv forhindret fra å delta. Det kan synes som om erfaringen fra tidligere NM har vært nyttig. Søndag formiddag lå patruljen på en 11. plass og knivet med de beste patruljene i landet. Og, tilføyer Birgitte, det har vi klart selv med en troppsleder som ikke har lært oss en eneste knute.

MS-speidere i NM

På bildet ser vi fra venstre Mads, Eirik, Birgitte, Marius, Didrik og Astrid. Her er det middagstid fredag kveld, etter at patruljen har funnet sitt patruljeområde.

Ved konkurransens slutt ble det klart at Bever kom på en 53. plass, og RødHvit tok 7. plass i konkurransen. Det er flott innsats fra begge patruljer! Vil du vite mer og kanskje prøve deg på noen av oppgavene? Les mer på www.nmispeiding.no.

28 Aug
Fredag 28. august, 2020 18:00 - Søndag 30. august, 2020 14:00
Fredrikstad inviterer til Pefftreff
11 Sep
Fredag 11. september, 2020 00:00 - Søndag 13. september, 2020 00:00
Powered by Cornerstone