VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Korpstinget samlet inn 5000 kroner til speiderne i Mutambara

Korpstinget samlet inn 5000 kroner til speiderne i Mutambara

Roll Elgsaas,, Berit
2011-04-27
En spontan innsamlingsaksjon til speiderne i Mutambara under korpstinget resulterte i 5000 kroner, løfte om en pc, diverse helseutstyr, t-skjorter og speiderskjerf.

Korpstinget samlet inn 5000 kroner til speiderne i Mutambara

Under korpstinget fortalte Wenche Irene Aasland og Berit Roll Elgsaas om tur til Zimbabwe og viste bilder derfra. Turen var i regi av Gildet og til sammen 14 gildemedlemmer og misjonssekretæren vår, Tove Odland, reiste rundt i landet den siste uken i februar. Blant annet møtte vi noen av speiderne i Mutambara, med Tatenda i spissen. Ut av dette møtet vokste det frem et ønske om å kunne utvikle et samarbeid mellom norske ms-speidere og speiderne der. Dette prøvde vi å formidle til korpstinget – og ut fra den umiddelbare responsen som kom, tror vi dette nådde frem!

Speidergruppa i Mutambara består av ca 10 ungdommer i det vi ville kalle roveralder. Dette er den eneste speidergruppa i Zimbabwe som har kirketilknytning. De er sterkt engasjert i å hjelpe til i lokalsamfunnet sitt på ulike måter, som for eksempel å hjelpe gamle og foreldreløse gjennom å samle ved, vaske klær, rydde og hjelpe på ulike måter som måtte trenges. De har også vaskedugand på sykehuset på misjonsstasjonen med jevne mellomrom. På spørsmål har Tatenda laget en liste over en del utstyr de trenger for å gjøre dette enda bedre. Dette som for oss virke som småting, vil i Mutambara gjøre en stor forskjell i manges liv.

Vi håper at dette kan være starten på et nyttig og godt samarbeidsprosjekt mellom norske ms-speidere og speiderne i Mutambara. Hvis du og gruppa di ønsker å vite mer eller vil bidra med noe, kan du sende en e-post til berit@6drammenms.no. Det kommer også til å bli opprettet en konto dersom noen ønsker å gi penger til det som foreløpig har fått arbeidstittel MS-prosjekt Mutambara. 

Korpstinget samlet inn 5000 kroner til speiderne i Mutambara

28 Aug
Fredag 28. august, 2020 18:00 - Søndag 30. august, 2020 14:00
Fredrikstad inviterer til Pefftreff
11 Sep
Fredag 11. september, 2020 00:00 - Søndag 13. september, 2020 00:00
Powered by Cornerstone