VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Speideraksjonen nærmer seg!

Speideraksjonen nærmer seg!

Stene, Ingrid
2011-04-14
Giverstafett? Bøsser? Givertelefonen? Aktivitetsdag? Åpent speiderarrangement? Kollekt? Hvordan skal speidergruppa di delta?

Speideraksjonen nærmer seg!

Samfunnsansvar er en viktig del av speidingen. Og hvert år er Speideraksjonen en måte å vise at vi bryr oss på. Norges speiderforbund har i flere år hatt et godt samarbeid med Flyktninghjelpen. I fjor var speiderne også samarbeidspartner når Flyktninghjelpen hadde TV-aksjonen. 

Speideraksjonen nærmer seg!

Utdanningssentre for ungdom
Årets aksjonsmål er Liberia. Etter 14 år med brutal borgerkrig og 8 år med skjør fred, er mye av infrastrukturen i landet ødelagt. Arbeidsledigheten er på uvirkelige 80 % og et av verdens verste skolesystemer. Bare 1 av 3 unge får skolegang. Det gjør det vanskelig for mange å få jobb. Pengene som kommer inn gjennom Speideraksjonen skal gi utdanning og håp for framtiden for ungdom i Liberia.

Sjekk ut www.speideraksjonen.no for mer informasjon om hva pengene går til.
Bestill materiell her.

Giverstafett, givertelefon, innsamling
I år er det flere muligheter til å delta. Dere kan samle inn penger ved å gå med bøsser, ha en aktivitetsdag eller utvidet kirkekaffe med kaker og aktiviteter... Men nytt av året er at dere også kan delta i giverstafetten. Her gir du penger og sender en oppfordring videre til noen du kjenner. Hvilken landsdel gir mest? Hvem utfordrer flest venner?

Hver enkelt kan også bidra ved å ringe givertelefonen på 820 44 747 og gi 200 kr til aksjonen.
Enten dere skal ha en stor aksjon eller ikke, kan dere bidra ved å informere om aksjonen på gruppas nettside, i kirkelokalet eller speiderlokalet.


Lykke til med aksjonen! 

Speideraksjonen nærmer seg!

Feltreporterne Andreas Myrer og Monica Hägglund Langen møtte speidere i Liberia i høst.

Se flere bilder på www.speideraksjonen.no.

28 Aug
Fredag 28. august, 2020 18:00 - Søndag 30. august, 2020 14:00
Fredrikstad inviterer til Pefftreff
11 Sep
Fredag 11. september, 2020 00:00 - Søndag 13. september, 2020 00:00
Powered by Cornerstone