VÆR BEREDT!

God stemning

Seland, Knut Olav
2010-06-30
Tross noe skiftende vær, så er stemningen på Øysand god. Aktivitetene er varierte og spennende. Beliggenheten nært til sjø og skogområder gir mange muligheter som speiderne har benyttet seg av.

God stemning

I løpet av lørdag og søndag har leiren tatt form. De første to dagene har gått med til å etablere leiren og flere flotte leirområder har fått sin form. Det er laget portaler, bord og arbeidsbenker, og selvsagt satt opp en rekke telt. Leiren er formet i en halvsirkel rundt et stort sirkustelt. Sirkusteltet rommer leirkontor, Øysandkatedralen, legevakt og kro. Utenfor speidergruppenes områder er det laget til volleyball- og fotballbane. Det syder av speidere over hele området.

Søndagen var aktivtetene igang. Det er stort spenn i tilbudene, bl.a. hestestell, kano/kajakk, batikk, klatring, rakettutskyting og seilbåtkonkurranse. Søndagskvelden var det samling og kveldsgudstjeneste for alle speiderne, hvor også biskop Christian Alsted var med. Etter gudstjenesten var biskopen rundt i leiren og hilste på speiderne. Han tok seg tid til litt leirbålsstemning og kunne avsløre at også han var (les: "er") speider. Og han tok speiderne med på spennende bjørnejakt.

God stemning

Mandagens gruppebidrag var like variert. I fjæresteinene fikk speiderne i oppgave å lage golfkøller og -baller av det de kunne finne blandt rekved. Andre steder var det kokkekunster med baking av pizza og sjokoladekaker. Kreativiteten var stor og speiderne tilsvarende engasjerte.

God stemning

Værmessig har det vært noe skiftende, men i hovedsak sol og varmt søndag til tirsdag. Et voldsomt regnvær mandag kveld ble en overraskelse for mange, men det var over like fort som det startet. En halvtime med intens jobbing ble det for noen av gruppene, men leirområdet viser seg å tåle vann godt. Svært få ble våte og etter en time skinte igjen sola og tørket det hele opp.

God stemning

28 Aug
Fredag 28. august, 2020 18:00 - Søndag 30. august, 2020 14:00
Fredrikstad inviterer til Pefftreff
11 Sep
Fredag 11. september, 2020 00:00 - Søndag 13. september, 2020 00:00
Powered by Cornerstone