VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Rapport fra pefftreff høsten 2009

Rapport fra pefftreff høsten 2009

Markman, Leif Tore
2010-03-28
Noe forsinket publiserer vi nå en rapport fra Pefftreffet som fant sted før jul, altså i 2009.

Rapport fra pefftreff høsten 2009

Fredag den 27. november 2009 sto patruljeførerne og assistentene i MS-Norge på Oslo S, og alle skulle på pefftreff på Vegårshei, arrangert av peffutvalget. Den 4 timer lange bussturen startet på Oslo S, før en god del speidere ble plukket opp langs E18 i Buskerud og Vestfold. Etter hvert som bussen kjørte sørover, ble den i større og større grad fylt med forventningsfulle speidere som gledet seg til en spennende helg fylt med opplevelser og ikke minst sosialt samvær!

Da speiderne kom frem, hadde lederen i peffutvalget, Carl Mathias Smittil, laget i stand pølser og saft. Så etter litt ventetid kom endelig maten på bordet, og det varte ikke lenge før alt var tomt. Etter at alle peffene og assene hadde spist seg mette, var det et informasjonsmøte hvor alle fikk vite hvem som sov sammen på rom, og kort om hva som skulle skje gjennom helga. Deretter var det tid for å installere seg på rommet, og utforske området.

Rapport fra pefftreff høsten 2009

(FOTO: Hjemmesiden til Vegårtun)

Lørdag morgen sto matgruppa som hadde ansvaret for frokosten opp og fikset frokost, så det var klart til de andre omkring klokken 8. Etter et veldig lite inspirert bordvers fra 35 trøtte unger, satte vi i gang med å spise frokost. Når frokosten var spist, gikk gjengen i gang med forberedning til helgas store happening, overnatting ute. Forberedningen bestod av diverse korte teorikurs i hvordan pakke sekk, kart og kompass og lignende man trenger når man skal sove ute. Det var mange speidere som var spente, og ikke alle hadde overnattet så mange netter ute før. Dette skulle bli en spennende og lærerik opplevelse!

Etter at teorikursene var ferdige, dro alle ut for å finne en ideell leirplass til kvelden. Etter en stund med trasking opp og ned i skogen, fant vi til slutt et fint sted hvor speiderne kunne sette opp haikedukene. Deretter bar det tilbake til Vegårdshei, hvor vi skulle pakke sekker, spise lunsj og få med oss maten ut. Planen var å lage mat på bål, noe som falt veldig i smak hos speiderne (selv om en del fikk med altfor mye mat). Mørket senket seg over campingområdet, og alle sto klare med ferdig pakkede sekker. Speiderne måtte også finne frem til leirstedet i mørket med oppakning, og det var ikke lett!

Bål ble tent, middager fortært, og kvelden begynte å helle over mot natt. Sakte men sikkert sovnet speiderne i soveposen sin, en etter en, og nattekulda snek seg over leirplassen. Tidlig søndag morgen våknet vi, og lederne gikk en runde og sjekket at det gikk bra med alle etter natten. Med unntak av et par stivfrosne sko, kalde poteter og duker som hadde falt halvveis ned, hadde alle hatt en super natt. Folk fikk i seg noen brødskiver, og begynte på veien tilbake. 

 

Søndagen gikk med til rydding, pakking, og litt diverse ballaktiviteter oppe i gymsalen, før bussen kom. Nesten før bussen hadde begynt å kjøre, hadde hele gjengen sluknet. Det har vært en kjempefin, uforglemmelig tur med kremen av MS-Norges patruljeførere og assistenter, og vi i peffutvalget gleder oss allerede til neste treff!

Peffutvalget/v Hanne Marie Richenberg og Jonathan Helfjord

28 Aug
Fredag 28. august, 2020 18:00 - Søndag 30. august, 2020 14:00
Fredrikstad inviterer til Pefftreff
11 Sep
Fredag 11. september, 2020 00:00 - Søndag 13. september, 2020 00:00
Powered by Cornerstone