VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Ledertur til Gilwell Park

Ledertur til Gilwell Park

Seland, Knut Olav
2009-11-02
Speiderlederne i Fredrikstad MS har vært på motivasjonstur til Gilwell Park i England. Det ga mersmak og inspirasjon til ledermiljøet. Ryktene sier at selv korpslederen kastet seg ut i dans på Picadilly Circus i ren glede.

Ledertur til Gilwell Park

Lederne i Fredrikstad MS har lenge snakket om en fellestur som kilde til sterkere ledermiljø i speidergruppa. Midt i oktobermåned dro i alt 15 ledere avsted med London i sikte. Vi landet torsdag ettermiddag, fant hotellet og tilbrakte kvelden på en hyggelig restaurant.

Før solen rant fredag morgen var vi på vei til Gilwell Park. Vi kastet oss inn i rusjtrafikken sammen med travle innfødte og fant riktig tog fra Liverpool street. Det tok ca 40 minutter før toget var fremme, så en kort drosjetur frem til Gilwell Park. Her ble vi tatt godt i mot i "bestestua" hvor selveste Baden-Powell levde sitt liv. Guiden vår forklarte villig og humoristisk om stedets historie, utvikling og kvaliteter.

Gilwell Park er i realiteten et opplevelsessenter for speiding i England. Det er parkmessig opparbeidet med gressletter, tun, leilighetsbygg, kontorer, mv. Ikke minst er det tilrettelagt for ulike aktiviteter for speiderne som er på besøk. Her var mulighet for klatring, kajakkpadling, taubane, slynge, og mer til. Vi gikk ikke mange skrittene før praten gikk livlig om mulighetene for at hele speidergruppa skulle besøke stedet.

Ledertur til Gilwell Park

Fredag kveld var vi tilbake i London. Teater og musical stod på programmet - Lion King. Det var en fantastisk forestilling som trollbandt publikum fra første minutt. Lørdagsmorgen begynte dagen med besøk til loppemarked, senere fotballkamp for de mer spesielt interesserte. Arsenal banket Birmingham 3-1 med 60000 tilskuere på tribunene. Noen av de andre lederne foretrakk shopping-alternativet. På kvelden møttes alle igjen for felles måltid i Chinatown.

Søndag dro alle til Central Hall, Metodistkirkens flott kirke i sentrum av London. Vi var med på gudstjeneste og fikk senere omvisning i kirken. Samtlige klatret til topps i kirketårnet, en luftig tur opp over domen i kirkerommet. På toppen ble vi belønnet med flott utsikt over London by. Guiden var mest imponert over lokalkunnskapene til enkelte av lederne. I tur og orden ble bydelene navngitt og alle bygninger av betydning ble pekt ut.

Ledertur til Gilwell Park

Turen var vellykket og spleiset ledergruppa enda tettere sammen. Latteren satt løst og alle boblet over av opplevelser på veien tilbake til Norge. Fornøyde ledere gir mer i arbeidet for speidergruppa og neste tur er under planlegging.

28 Aug
Fredag 28. august, 2020 18:00 - Søndag 30. august, 2020 14:00
Fredrikstad inviterer til Pefftreff
11 Sep
Fredag 11. september, 2020 00:00 - Søndag 13. september, 2020 00:00
Powered by Cornerstone