VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>1. Hengekøyetropp

1. Hengekøyetropp

Seland, Knut Olav
2009-04-04
Tipset kommer opprinnelig fra Bergen MS. Lag hengekøyer og ta de med på landsleir. Og tipset er så godt at det kan deles med andre. I Fredrikstad MS har den første test-turen funnet sted. Den avslørte at det var rom for forbedringer.

1. Hengekøyetropp

Troppen i Fredrikstad MS har tatt mål av seg til å bli 1. Hengekøyetropp under landsleiren i Åndalsnes. Ivrige speidere har jobbet med sitt hengekøyeprosjekt gjennom vinteren. Sist torsdag kveld var det duket for testing av hengekøyeløsningen.

Utgangspunktet er en knappeteltduk kjøpt på bruktsalg fra forsvaret. Duken er modifisert og ulike tauinnfestinger er gjort. Det er et mål at duken fortsatt skal kunne brukes som teltduk eller til gapahuk. Dermed er duken som sådan hel og så langt ikke klippet opp eller sydd på noen måte. Men utprøvingen av taufestene må fortsette. To av dukene fikk en revne i sidefestene. Her viste det seg at taufestene var knyttet for stramt.

Hengekøyas egenskaper ble testet i ulike situasjoner; speiderne lå, de satt og de husket frem og tilbake. Det var ikke langt mellom smilene og latteren. Noen var mer spente, og litt skeptiske ansikter var også å se. Nå skal hengekøyene modifiseres ytterligere, basert på erfaringene fra test-turen. Senere i vår skal hele troppen på tur med mål om å overnatte i hengekøya med sovepose. Deretter er målet å bruke hengekøyene på landsleir.

1. Hengekøyetropp

Ryktene om et knudrete og humpete Utopia skremmer ikke Didrik, Ian eller Kristian. -Vi skal sveve en halvmeter over bakken, mens de andre leirdeltakerne ligger og vrir seg i sine soveposer. Heller ikke en lokal bekk gjennom leirområdet vil ødelegge leiropplevelsen. Guttene er imidlertid enige om at de må finne ut en måte å sikre seg selv mot søvngjengeri. -Kanskje snurper vi igjen hengekøya om natta, akkurat som en sommerfugllarve, sier guttene. Samtidig hilser de til Bergen MS og gleder seg til å se deres prosjekt.

28 Aug
Fredag 28. august, 2020 18:00 - Søndag 30. august, 2020 14:00
Fredrikstad inviterer til Pefftreff
11 Sep
Fredag 11. september, 2020 00:00 - Søndag 13. september, 2020 00:00
Powered by Cornerstone