VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Speiderne er viktige for kirka vår

Speiderne er viktige for kirka vår

Neef, Bjørn
2009-02-25
Camilla Gaarn Røed er nyansatt som MBU-sekretær. Her kan du lese et utdrag av intervjuet som Kløverliljen har fått med Camilla. Hele intervjuet kan du lese i neste utgave av Kløverliljen, som kommer i postkassa om få dager.

Speiderne er viktige for kirka vår

Hei Camilla. Gratulerer med jobben som ny MBU-sekretær. Kan du fortelle litt om hvilke forventninger du har til å jobbe med barne- og ungdomsarbeidet i Metodistkirken?

Nå har jeg jobbet i litt over en måned og det er mye å gjøre. Det forventer jeg at det blir fremover også. Jeg håper jeg får en god innkjøringsperiode utover våren og at jeg kan hjelpe til så godt jeg kan. Jeg håper jeg får muligheten til å reise litt rundt på leirer og andre arrangementer i MBU og i MS-Norge for å kunne få et inntrykk av den aktiviteten som skjer, og bli kjent med nye mennesker.

Hvilke drømmer har du for speiderkorpset?

Det vil jeg beskrive med fire ord: tro, vekst, identitet og samarbeid.

Troen står helt sentralt i mitt liv, og også i speiderarbeidet. Jeg drømmer om at den kristne forankringen i speiderkorpset skal være like naturlig som det å reise på tur med speiderne. Her kommer ikke minst linken mellom speidergruppe og menighet inn. Vi har mye å lære av hverandre.

Jeg drømmer om vekst i dagens grupper og et livsgrunnlag for de gruppene som starter opp på nytt eller nyetableres.

Jeg drømmer om en sterk identitet i korpset. Det skal være kult å være MS-speider.

Jeg drømmer at det samarbeidet som er mellom MS–grupper i dag fortsetter, og at flere grupper kan samarbeide. Jeg har også en stor drøm om et felles korpssamarbeid ved å kunne utveksle ideer og erfaringer og ha et felles arrangement sammen. Til slutt drømmer jeg om et internasjonalt samarbeid. Siden vi er en del av en kirke som er verdensomspennende så vil det være veldig interessant å se hvilke andre land som har metodistspeidere, og hva vi kan lære av hverandre.

Hva betyr speiderarbeidet for Metodistkirken og MBU i dag?

Jeg tror speiderarbeidet betyr mye, og i MBUs Landsstyre sitter det flere som er og har vært aktive speidere og ledere. Speiderkorpset er en viktig del av MBU og det er viktig å ha et godt samarbeid. Det betyr også mye for kirken fordi speidergrupper har et større nedslagsfelt enn menigheten ofte har. Når noen begynner i speideren tar de gjerne med seg noen venner som igjen tar med sine venner. Noen av disse har kanskje aldri vært i kontakt med kirken før, og de vil da få muligheten til å bli bedre kjent med menigheten og det som skjer der.

Kløverliljen takker for intervjuet, og ønsker Camilla lykke til i den viktige jobben som MBU-sekretæren vår!

Les mer i neste utgave av Kløverliljen.

28 Aug
Fredag 28. august, 2020 18:00 - Søndag 30. august, 2020 14:00
Fredrikstad inviterer til Pefftreff
11 Sep
Fredag 11. september, 2020 00:00 - Søndag 13. september, 2020 00:00
Powered by Cornerstone