VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Ønsker å gjøre det attraktivt å være peff

Ønsker å gjøre det attraktivt å være peff

Neef, Bjørn
2008-02-09
Mathias Smittil er en speider i vinden. På under ett år har han klart å stable et nytt peffutvalg på beina, som nå holder på med den siste planleggingen før vårens pefftreff. Kløverliljen har tatt en nærmere prat med Mathias for å bli kjent med denne ivrige Fredrikstad-speideren.

Ønsker å gjøre det attraktivt å være peff

Hvor lenge har du vært speider?
Jeg har vært speider ganske lenge, nærmere bestemt fra jeg var omtrent sju år gammel. Jeg startet i Fredrikstad MS, og har selvsagt blitt værede der.

Finnes det en speiderleder du aldri glemmer?
Ja, og ikke bare én leder. Men om jeg skal nevne en, så vil jeg trekke fram Per Krafft. Jeg husker vel han fordi han var min første troppsleder. Han ønsket meg velkommen, og har ikke glemt meg etterpå. Og så har jeg som troppsleder beundret hans kontroll orden da han var troppsleder selv.

Beskriv deg selv med 3 ord.
Jeg er initiativrik, er nytenkende og synes jeg har mange gode ideer.

Din største speideropplevelse?
Det må være seilturen og jamboreen sommeren 2007. Da var jeg speider i fem sammenhengende uker. Da hadde jeg mange fantastiske opplevelser underveis blant annet innseilingen til Amsterdam i toppen av masta, selvsagt med en kopp kaffe.

Hva er din beste leir?
Jeg synes det er vanskelig å rangere leirer, men noen har selvsagt vært bedre enn andre. Kretsleiren på Syningen er nok en leir jeg ikke glemmer, først og fremst fordi det var den aller første leiren min. Her var jeg sammen med tre store søskenbarn og en storesøster, i tillegg til mange andre. Jeg tror jeg satt mer på andres skuldre og rygger enn jeg gikk på egne ben.

Hvor lenge har du vært med i peffutvalget?
Jeg har med siden starten av 2007. Mine to første oppdrag var å delta på korpstinget og organisere pefftreffet på høsten.

Hvorfor er dette utvalget viktig for speiderkorpset vårt?
Hvis vi ser på medlemsstatistikkene for speideren rundt i Norge, så er det i ungdomsskolealderen at det er størst frafall. Dette er peff- og ass-alderen, så det er disse speiderne utvalget skal gjøre noe ekstra for. Derfor ser jeg på det som utvalgets viktigste oppgave å gi en ”gulrot” til patruljeførerne i speiderkorpset vårt. Slik får de oppleve at speiding er det man selv vil at det skal være.

Hva er dine drømmer for speiderkorpset?
Jeg håper at speiderkorpset opplever en positiv medlemsutvikling. Videre ønsker jeg at speiderkorpset blir oppfattet som nytenkende, og at det på denne måten blir et attraktivt tilbud til barn og unge. Alle skal oppleve at det er godt å være med i speiderkorpset.

Hva driver deg til å jobbe med speideren?
Alle de gode opplevelsene, og alle de menneskene som jeg opplever å gjøre noe for er noen av de tingene som gjør det verdt å være speider.

Ønsker å gjøre det attraktivt å være peff

Mathias Smittil - Alltid beredt! 

Powered by Cornerstone