VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Kjølbergspeiderne oppsøker snøen

Kjølbergspeiderne oppsøker snøen

Neef, Bjørn
2008-03-05
Ja, for oss som bor her nede ved kysten så må vi faktisk gjøre det år om annet. Vi kan ikke stole på at vinteren kommer til oss lenger. I år har vi sett utrolig lite til det hvite som faller fra oven, og som gjør at naturen blir så ”myk”. Tenk hva barn går glipp av!

Kjølbergspeiderne oppsøker snøen

Det skal ikke mange snøkorn til før ski og akebrett blir dratt fram fra kjeller og loft, mange ganger til foreldrenes store fortvilelse. De vet vel av erfaring at neste dag er herligheten borte, og utstyret må ryddes vekk igjen, - eller kanskje ligge ute til hestehoven blomstrer i håp om mer snø!

Speidergruppa på Kjølberg bestemte seg i år tidlig for at de skulle gi speiderne vinteropplevelser som mange barn går glipp av i dag. Hvorfor kunne ikke hele speidergruppa, fra den yngste småspeider til den eldste rover og leder, dra på tur sammen? Vi bestilte derfor plass på Mesnalia leirskole ved Sjursjøen, og dro av gårde på skuddårsdagen. Det første vi sa da vi gikk ut av bussen var at her var det jammen mye snø! Enda mer enn hva vi hadde i Fredrikstad den snørike februar for to år siden.

Gjett om, 57 speidere og ledere skulle kose seg en hel helg, fra fredag kveld til søndag ettermiddag! Det var bare å slippe sansene fri.

Med buss-selskapet hadde vi avtalt å bli kjørt fram og tilbake til Sjursjøen skisenter lørdag og søndag. Her var det fritt fram om man ville stå på slalåm, gå langrenn eller bruke akebrettet. Her kunne alle virkelig benytte seg av vinterens herligheter under speiderledernes kyndige veiledning. De aller yngste speiderne lærte nok at det er viktig å sørge for at snøen ikke smelter på klærne hvis man vil holde seg tørr. ”Børst av buksa di”, hørte de sikkert lederne ga beskjed om flere ganger. Men av skade blir man kloke, heter det jo.

De som ikke benyttet seg av de flotte slalåmløypene, gikk turer på bortoverski og fikk oppleve hvor fint fjellet kan være om vinteren. Og inni mellom var det tid for både aking og basing i snøen. Med all den friske luften speiderne fikk denne helgen, så tror jeg nok at alle sovnet fort i sin egen seng søndag kveld.

Kjølbergspeiderne oppsøker snøen

Gøy i akebakken. Foran sitter Sindre Wormdal, Aksel Johansen, Tuva Husvik, Marthe Emile Ørås, Hanne Carine B Solheim, Markus Jensen og Marte Paulsen.

Kjølbergspeiderne oppsøker snøen

En gjeng på skitur i det flotte terrenget. Fra venstre Vidar Marthinsen, Henrik M Grimstad, Trond Omberg, Geir Moum, Elisabeth B Solheim og Maja Brenna.

Kjølbergspeiderne oppsøker snøen

Joakim B Kristiansen koser seg i akebakken.

Powered by Cornerstone