VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Drømmer om at barne- og ungdomsarbeidet skal skape liv og vekst i menighetene

Drømmer om at barne- og ungdomsarbeidet skal skape liv og vekst i menighetene

Neef, Bjørn
2008-04-21
På forrige helgs landsmøte ble Marte Odén Halvorsen valgt til ny MBU-leder. Marte er et kjent fjes for mange MS-speidere, og det er gledelig at en MS-speider nå blir leder for hele MBU. Kløverliljen er selvsagt raskt på pletten for å sikre det første intervjuet med den nye MBU-lederen.

Drømmer om at barne- og ungdomsarbeidet skal skape liv og vekst i menighetene

Marte - MBU-leder og MS-speider

 

Hei Marte, gratulerer med valget som ny MBU-leder. Gleder du deg til å ta fatt på oppgaven?
Takk for det. Ja, jeg gleder meg, men samtidig er det en stor og litt skremmende oppgave... Heldigvis har jeg et bra styre sammen med meg.

Du er et kjent fjes for mange MS-speidere, men alle kjenner deg kanskje ikke like godt. Hvem er du?
Jeg er en 23 år gammel, sosial lærerstudent som for tiden bor i Tromsø. Jeg er eldst av tre søstre, og har erfaring med å lede an... Jeg liker faget musikk best, spiller blokkfløyte og piano, og vil gjerne undervise på ungdomsskolen. Jeg er ikke teknisk anlagt, men praktisk nok til å klare meg godt i speideren. Jeg har vært speider siden 2.klasse i Hundvåg MS, og de siste årene rover og leder i Finnsnes MS. Jeg er glad i å lese bøker mens jeg drikker te og sitter under teppet, liker å reise for å oppleve nye steder og kulturer og være sammen med gode venner.

Hva blir de viktigste oppgavene for MBU den neste 2-årsperioden?
På landsmøtet ble det vedtatt at vi i styret skal jobbe for å bedre leirvirksomheten og jobbe for å få til en større geografisk spredning i leirtilbudet. Vi skal også jobbe med lederutvikling og inspirasjon. Et annet arbeidsområde blir å bedre kommunikasjonen mellom styret i MBU og det arbeidet som skjer rundt i de ulike menighetene, og sørge for at styret blir mer synlig. Jeg tror vi må arbeide med å skape en tilhørighet og identitet til MBU, og må selvfølgelig se på logo nå når organisasjonen har byttet navn. Vi fikk også utfordringen til å tenke stort, drømme og å lage mål og visjoner for MBU i en langtidsplan...

Hvilke drømmer og visjoner har du for MBU?
Jeg drømmer om at MBU skal bidra til at barn og unge blir kjent med Jesus, og at de skal bli undervist og utrustet til å være hans disipler. Jeg ønsker at MBU skal få flere medlemmer, og at det skal være en organisasjon man er stolt av å tilhøre. Videre drømmer jeg om at arbeidet til MBU skal være med på å skape liv og vekst i menighetene våre.

Hvilken rolle spiller speiderkorpset i MBU?
Speiderkorpset er veldig viktig fordi det utgjør omtrent halvparten av medlemmene i MBU. Speiderne er flinke til å få nye speidere og foreldre til kirka. Speideren er et lavterskeltilbud, samtidig som man formidler gode verdier, skaper nye vennskap og lærer mens man har det kjekt. Speiderne er dessuten flinke til å utvikle unge, nye ledere og til å arrangere store leire og andre ”happeninger”. Jeg tror at MBU og korpset vil ha stor nytte av et tettere samarbeid og å kunne lære av hverandres kompetanse og erfaringer.

Hva er din største speideropplevelse?
Det er vanskelig å skulle trekke fram en enkelt hendelse, for jeg har mange store speideropplevelser. Jeg velger å trekke fram en hendelse fra før jeg selv ble speider. Mamma og pappa var ledere i Hammerfest MS, og jeg og Linda fikk være med på mye spennende. En vintertur ble det arrangert speider-OL, og selv om jeg ikke var speider og alt for liten fikk jeg lov til å delta, men måtte starte helt sist. Vi gikk ei løype på ski med flere poster underveis med alt fra speiderkunnskaper til snøballkasting. Det største var at jeg kom på 3.plass og fikk medalje. Og jeg var veldig stolt! Underveis i konkurransen og på turene opplevde jeg vennskap, fellesskap og hjelpsomhet. Jeg fikk lære mye av speiderne, og så opp til flere av dem. Allerede da skjønte jeg at speiding skal være gøy! Og dette gjorde at jeg ble speider så fort jeg kunne... og er det enda...

Hva er din beste speiderleir?
Jeg har alltid likt korpsleirene fordi de er passe store og bare masse kjekke folk. For meg er kortkurset og korpsleiren på Soltun den aller beste. Det var en leir hvor jeg var med i stab som leder, og fikk mange spennende oppgaver og utfordringer. I tillegg var det sol og fint vær, ja Nord-Norge på sitt beste. Jeg fikk være sammen med gamle og gode venner, samtidig som jeg fikk mange nye venner. Jeg har alltid likt å sitte rundt bålet, synge og prate til langt på natt, og bare ha det kjekt. Husker at lammet siste natta smakte fantastisk godt! En liten leirforelskelse var det vel også...

Drømmer om at barne- og ungdomsarbeidet skal skape liv og vekst i menighetene

Marte Odén Halvorsen, her fotografert under pefftreffet på Solløkka, høsten 2007

Powered by Cornerstone