VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Klar for Island – gleder seg til å bygge rovervennskap på tvers av landegrenser

Klar for Island – gleder seg til å bygge rovervennskap på tvers av landegrenser

Neef, Bjørn
2008-05-26
Når 12 MS-rovere drar på tur til Island i sommer, gjennomføres et prosjekt det har vært snakket om lenge. Nå er det endelig klart for utenlands MS-rovertur, og Atle Stokke i Grünerløkka MS har vært sentral i planleggingen av årets store begivenhet for roverne i speiderkorpset vårt. Kløverliljen har tatt en prat for å bli bedre kjent med den aktive speideren.

Klar for Island – gleder seg til å bygge rovervennskap på tvers av landegrenser

Atle Stokke, som beskriver seg selv som en pålitelig, beskjeden og litt nerdete fyr, startet sin speiderkarriere i Bergen MS. Siden har han vært innom 11. Trondheim MS før han flyttet til Oslo.

Hva er din største speideropplevelse, Atle?

Jeg har hatt veldig mange flotte speideropplevelser, men det er en hendelse som peker seg klart ut, nemlig haiken på Furuneset i 1998. Da ble jeg sammen med min nåværende kone. Den morgenen da jeg våknet opp i gapahuken til regnbue og fuglesang kommer jeg aldri til å glemme.

Hva er din beste speiderleir?

Jeg må nok tilbake til Furuneset igjen. I tillegg til at jeg fikk meg kjæreste, benyttet jeg meg av det beste fra tre speiderverdener, ettersom jeg var i grenselandet mellom speider og rover. Slik fikk jeg være med på speideraktiviteter, roverutflukt og lederkro på kvelden.

Har du noen drømmer for speiderkorpset?

Jeg synes det drives et veldig godt arbeid rundt omkring i korpset, og håper at dette arbeidet kan utvikle seg videre. Målet må være at korpset skal tilby et miljø hvor alle føler seg inkludert og at de har en tilhørighet. Med bakgrunn i dette er det veldig gledelig å se det flotte arbeidet man har fått til i MS-gildet. Og jeg håper det blir mulig å få til noe liknende blant de litt eldre roverne i korpset.

Hva driver deg til å jobbe med speideren?

Det er flere ting. For det første synes jeg at speideren er et veldig godt fritidstilbud som jeg selv har hatt mye glede av, og jeg ønsker at andre barn også skal få denne muligheten. Jeg tror speideren har en dimensjon som mange andre fritidstilbud ikke kan tilby. Da tenker jeg på treningsprogrammet og et fokus på utvikling av hele mennesket, samtidig som det er et lavterskeltilbud der det er plass til alle. For min egen del får jeg utviklet meg som leder, og jeg har mye glede av det sosiale ledermiljøet i gruppen. I tillegg får jeg en tilknytning til kirken som jeg sannsynligvis ikke ville fått på samme måte hvis det ikke var for speiderengasjementet.

Hva er bakgrunnen for at du engasjerte deg i å arrangere rovertur utenlands?

Da jeg var med i roverutvalget snakket vi om å arrangere en utenlandstur, men vi kom aldri så langt. Jeg følte i så måte at jeg hadde noe ugjort i roversammenheng, og da jeg fikk med meg Marte og Tormod i planleggingsarbeidet, ble det mye lettere å ta fatt på oppgaven. Martin satte oss dessuten i kontakt med en rover på Island som har vært til stor hjelp i planleggingen. Da Tormod har vært i USA, Marte i Tromsø og jeg i Oslo har det meste foregått på mail, noe som i grunn har fungert bra selv om det alltid er en fordel å ha muligheten til å møtes en gang i blant.

Hvilke forventninger har du til turen?

Jeg må innrømme at jeg har ganske store forventninger med turen, noe som strider litt mot min filosofi med å ha lave forventninger, for så å bli positivt overrasket. Til selve landet har jeg forventninger om mange flotte naturopplevelser og, etter det jeg har lest, gjestmilde og hyggelige islendinger. Jeg håper også å bli bedre kjent med roverne som skal være med og ikke minst bli kjent med noen nye islandske rovere.

Kløverliljen takker for intervjuet, og ønsker Atle og resten av gjengen god tur til Island i sommer.

Klar for Island – gleder seg til å bygge rovervennskap på tvers av landegrenser

Powered by Cornerstone