VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Veien fram til det nye korpsmerket

Veien fram til det nye korpsmerket

Neef, Bjørn
2008-05-08
Metodistkirkens speiderkorps har fått et nytt korpsmerke. Å vedta et nytt korpsmerke er ikke en beslutning som vi har tatt over natta. Å endre korpsmerket, eller logoen vår, krever en lang prosess, både fordi det helst skal være godt gjennomtenkt, men også fordi vi trenger å venne oss til tanken. Det nye korpsmerket må få tid til å slå rot, for å si det på en annen måte.

Veien fram til det nye korpsmerket

Veien fram til det nye korpsmerket har til dels vært kronglete. Det var sikkert mange som lurte på om vi var på ville veier da vi presenterte tre forslag på korpstinget i fjor. Noen av disse forslagene var laget av ikke-speidere, og hensikten var å få impulser utenfra, fra noen som ikke lever inni speider-bobla. Forslagene vakte reaksjoner, men disse var nyttige å få for å skjønne hva MS-folket ville ha.

Det var nærmest et samlet krav om å inkludere både Metodistkirkens logo (korset og flammen) og Forbundets logo (kløverliljen) i det nye korpsmerket vårt. Slik viser vi vår tilknytning til både Metodistkirken og NSF. Forslaget fra Fred Isaksen i Larvik ivaretar dette, i tillegg til at merket med sin sekskantede form representerer noe nytt. Har du forresten lagt merke til at merkets form passer fint til skjortas brystlomme?

De loddrette stripene skaper en dynamikk som kan symbolisere at vi er i bevegelse, og kanskje du dessuten ser at de samme stripene minner om fingrene i speiderhilsenen? Vi har valgt en grønn bakgrunnsfarge i merke fordi vi med dette ønsker å vise at vi er en miljøbevisst organisasjon, men også fordi det ser pent ut.

Veien fram til det nye korpsmerket har tatt nesten to år, og prosjektgruppa som har jobbet med reprofileringen av speiderkorpset er svært fornøyde med resultatet. Vi håper også du liker det nye korpsmerket, og at du stolt viser deg fram i speiderskjorte med et nytt merke til høsten.

Veien fram til det nye korpsmerket

Powered by Cornerstone