VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>God innsats av Nonstop på NM i speiding

God innsats av Nonstop på NM i speiding

Markman, Leif Tore
2008-06-18
Vekslende vær og mye natur dannet rammene rundt NM i speiding som ble arrangert i Asker helga 13.-15.juni. Speiderne fra patruljen Nonstop i Horten MS var storfornøyde med opplegget.

God innsats av Nonstop på NM i speiding

Det er lørdag 14. juni, og jeg parkerer bilen på en grusplass langt inni skogen. Etter en nesten 10 kilometers biltur fra Asker sentrum var jeg sikker på at jeg hadde kjørt feil, da fikk jeg plutselig øye på to personer med speiderskjorte.

Jeg beveget meg opp mot områet som både hester og sauer i helgen har måttet avgi til speidere fra hele Norge. Arenaen for NM i speiding 2008. Totalt har det vært ca 2000 patruljer med i de lokale kretskonkurransene for å kjempe om en plass blandt de 88 patruljene som får delta i NM. Patruljen Nonstop fra Horten MS er en av disse.

- Nivået på oppgavene er ganske greit, selv om det ligger et godt stykke over det vi møtte i kretskonkurransen, forteller peff Jonathan H. Jacobsen.

Jeg spør som speiderne er fornøyd med opplegget rundt NM. 

- Ja, det er veldig bra. Selv om fikk veldig liten plass til å sette opp teltet, forteller Jan Fredrik Aasmundtveit. 
- Det er bare fordi vi er så dyktige at vi fikk det til, legger Tobias H. Jacobsen til.

I tillegg til de tre guttene består Nonstop av Regine Nordnes og Rebecca Loranger. 

- Vi har bare spist brødmat til nå forteller Regine, for vi har ikke hatt tid til å lage noe varm mat enda.

Da jeg spør om de har opplevd noe spesielt, forteller de omtrent i munnen på hverandre at HKH kronprinsesse Mette Marit var til stede og åpnet NM lørdag morgen. Det syns de alle sammen var morsomt.

Det er mye som blir vektlagt og som det skal konkurreres i under NM. Foruten generell orden på patruljeområdet, skal alle speiderne til enhver tid ha på seg speiderskjorter. Oppgavene er både av teoretisk og praktisk art. Den første praktiske oppgaven var å lage et croquet sett, med en kølle, to kuler og en markeringspinne. Den andre praktiske oppgaven bestod i å lage et tredimensjonalt Norgeskart i skala 1:300000 (blir ca 57 cm langt), hvor de også skulle plassere inn noen kjente norske fjorder, fjell og steder. Det var også en teoridel med en masse spørsmål. Og ikke minst et orienteringsløp. Det hele avsluttes med en rundløype på søndag.

Jeg spør også om hvordan de tror det går i NM.

- Vi regner med å havne blandt de 88 beste, sier Jonathan med et glimt i øye. 

ms-speider.no gratulerer uansett med prestasjonen det er å komme med i NM! Nonstop er allerede blandt de 100 beste patruljene i Norge.

God innsats av Nonstop på NM i speiding

Her er Nonstop i gang med teorioppgavene. 
Fra venstre: Tobias H. Jacobsen, Rebecca Loranger, Jan Fredrik Aasmundtveit, Jonathan H. Jacobsen og Regine Nordnes.
Foto: Leif Tore Markman


Nonstop endte til slutt på 57. plass! Vi gratulerer så mye med plasseringen og prestasjonen!

Powered by Cornerstone