VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Fredrikstad MS på småspeiderleir ved Isesjøbråten

Fredrikstad MS på småspeiderleir ved Isesjøbråten

Neef, Bjørn
2008-07-10
Tradisjon tro valgte noen av småspeiderflokkene i Fredrikstad å gjennomføre en småspeiderleir i fellesskap på Isesjøbråten i Sarpsborg. Helgen 6.-8. juni deltok flokkene fra Fredrikstad MS, Frikirken og 1. Fredrikstad på denne leiren.

Fredag kveld gikk med til å rigge leir, få opp telt, lage mat og hygge seg. Lørdag morgen var det flaggheis kl 9.30 – med fordeling av gruppene til de ulike øktene. I tillegg fikk alle små speiderne utdelt hver sin lapp med navnet til en annen småspeider i en annen gruppe (en hemmelig venn). Hensikten med dette var at de skulle finne ut hvem denne speideren var, for så å være en god venn uten at den hemmelige vennen oppdaget det.

I år besto øktene av kanopadling og bading hos Fredrikstad MS, hinderløype i skogen av 1. Fredrikstad, lage skjerfknute i tre og postløype hos Frikirken. Småspeiderne ble fordelt i passe store grupper på de ulike postene. Det ble gjennomført to økter i løpet av dagen slik at alle fikk rullert mellom alle aktivitetene.

Lørdag kveld var det leirbål nede ved vannet. I år måtte leirbålet gjennomføres uten bål, da brannfaren var ekstrem stor, og vi ikke fikk tillatelse av brannvesenet. Kveldens vert var Pål på 10 år fra Fredrikstad MS, som med stort engasjement ledet alle deltagere gjennom kveldens program.

Mellom kl. 21.00 og 22.00 var det fotballkamp for store og små, og irritasjonen var stor da en av lederne i Fredrikstad MS konfiskerte ballen kl. 22.00 slik at kampen måtte avsluttes. I følge programmet skulle det være stille i teltene kl. 22.30, og 30 min er ikke lang tid for å få småspeidere i soveposene.

Ledermat dette året sto Fredrikstad MS for, med servering av grillet laks og grønnsaker i folie og ris. Det var vannmelon til dessert.

Søndag morgen var det flaggheis og scouts own igjen kl. 09.30 ledet av Frikirken, og skattejakt for alle fra kl. 10- 12. Dette var vellykket. I tillegg ble det gjennomført inspeksjon av teltene ”snusen”, begge dager. Der sluttspurten sto mellom jenteteltene til Fredrikstad MS og Frikirken. Frikirken gikk av med seieren etter ekstra inspeksjon av hender, hår og klær.

Leiren ble gjennomført i fantastisk flott vær begge dagene, og fine badetemperaturer i vannet. Utfordringen var å få ungene til å smøre seg godt nok med solfaktor på dagen, og myggspray på kvelden etter at sola gikk ned. Det var utrolig mye knott på Isesjø i år.

Speiderhilsen
Rita Standal
Småspeiderleder
Fredrikstad MS

Fredrikstad MS på småspeiderleir ved Isesjøbråten

Frokost hos Fredrikstad MS.

Fredrikstad MS på småspeiderleir ved Isesjøbråten

Trygve Haugland lager knute i tre til speiderskjerf.

Fredrikstad MS på småspeiderleir ved Isesjøbråten

Pål Kristiansen er kveldens vert under leirbålet. I bakgrunnen fra venstre: Sivert Gulbrandsen, Jørgen Antonsen, Petter Seland og Knut Olav Seland.

 

 

Powered by Cornerstone