VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Rune er vår neste leirsjef

Rune er vår neste leirsjef

Neef, Bjørn
2008-09-24
Det er mindre enn to år til neste korpsleir, og det er klart at vi denne gangen møtes i Trøndelag et sted. I Buvika utenfor Trondheim bor Rune Lillethun Hoggen, og han kommer du garantert til å stifte nærmere bekjentskap med når du skal på korpsleir. Men Kløverliljen klarte ikke å vente helt til 2010, og stilte noen spørsmål til den neste leirsjefen vår.

Rune er vår neste leirsjef

Hvor lenge har du vært speider?
Jeg har vært speider siden 1988. Jeg begynte da i Oppegård Speidergruppe. I 1994 (tror jeg, spør evt. mamma) startet jeg Øståsen MS sammen med mamma og daværende pastor i Øståsen, Eldar Karlsen. I 1998 flyttet jeg til Trondheim og begynte naturligvis i 11. Trondheim MS, først i roverlaget, men etter kun kort tid tapte jeg et Risk-slag med solid margin, og ble utnevnt til gruppeleder. Var også leirmedlem i Bergen MS somrene 1994 og 1995.

Hvordan vil du beskrive deg selv?
Jeg er et Ja-menneske, er løsningsorientert og pliktoppfyllende.

Hva er din største speideropplevelse?
Den første leiren jeg var på, Skaugum i 1989, er nok min største speideropplevelse, rett og slett fordi den var utrolig stor, og jeg var ganske liten...

Hva er dine beste speiderleir-minner?
Beste leir var nok Vennskapsleir i 1992 i Finland. Hele leirområdet var inni en furuskog, så det fantes ikke gjørme. Det tror jeg ikke at jeg har opplevd noe annet sted...
Beste minne tror var nok haiken over Stord på kretsleir med Bergen MS i 1995. Ca 85% av haikene jeg har gått så har det vært knallvær på dag 1 så vi var sjelden spesielt opptatt av å sette opp en skikkelig huk. I løpet av natten kom regnet, og alt ble selvfølgelig vått. I 1995 var det motsatt. Det var regn og tåke på dag 1, men da vi våknet om morgenen var det sol fra skyfri himmel og vi fikk en fantastisk utsikt fra Stords høyeste punkt. Kan anbefales!

Hvilke drømmer har du for speiderkorpset vårt?
Jeg drømmer om at speiderkorpset skal gi gode opplevelser til så mange speidere som mulig i alle aldre.

Hva driver deg til å jobbe med speideren?
Speiderne i gruppa som gir uttrykk for at de trives og opplever noe helt spesielt, som de ikke får fra andre aktiviteter. Det gir motivasjon til å jobbe med å fortsatt gi dem disse opplevelsene.

Hvorfor takket du ja til å være leirsjef for neste korpsleir?
Jeg ser på det som en ny og spennende utfordring. Og så er det vanskelig å si nei når Knut Olav ringer og mener han har trua på at jeg kan gjøre en god jobb...


Hva kan du fortelle om vår neste korpsleir i dag?
Trøndelag er området.  Dermed kommer det til å bli både sol, vind og regn i løpet av leiren. Mer praktisk informasjon kommer på gruppeledersamlinga på Solløkka i september, så sørg for at gruppa er representert der!

Hvilke forventninger har du til leiren?
Målet er selvfølgelig at dette skal bli tidenes korpsleir med mange gode opplevelser for speidere i alle aldre. Målet skal oppnås med blant annet spennende og utfordrende aktiviteter for alle, artige leirbål og god mat.

Rune er vår neste leirsjef

Rune Lillethun Hoggen - her fotografert under korpsleiren på Solhaug i 2006.
Foto: Leif Tore Markman

Powered by Cornerstone