VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Oslo Central MS på JOTI

Oslo Central MS på JOTI

Matre, Dagfinn
2008-10-23
Oslo Central MS har deltatt på JOTI. Lørdag 18. oktober dro 11 speidere og fem ledere på tur til Lillomarkskapellet i Nordmarka med fem PC-er og en bærbar internettantenne i bagasjen. På programmet denne helga stod internettchatting og uteaktiviteter, som bygging av hinderløype og leirbål.

Oslo Central MS på JOTI

 

Den tredje helga i oktober hvert år arrangerer speidere fra hele verden et treff på lufta. Denne begivenheten JOTA/JOTI (Jamboree on the air/internet) har pågått siden 1958 og samler hvert år over en halv million speidere. På denne måten kan man lære om hvordan speiding drives i andre land og kanskje knytte noen kontakter. Tradisjonelt var dette en aktivitet som gikk via amatørradio, men de senere årene har man også kunnet bruke snakkeprogrammer på internett. Oslo Central MS ville gjerne være med på dette og lørdag 18. oktober dro 11 speidere og fem ledere på tur til Lillomarkskapellet i Nordmarka med fem PC-er og en bærbar internettantenne i bagasjen. På programmet denne helga stod internettchatting og uteaktiviteter, som bygging av hinderløype og leirbål.

Oslo Central MS på JOTI

Etter vi hadde slått opp teltene og spist lunsj lørdag oppdaget vi at internettdekningen i Lillomarka var for dårlig til at JOTI ville fungere. Dette ble selvfølgelig en liten nedtur for mange. Heldigvis bodde en av lederne i gangavstand fra Lillomarkskapellet. Etter en rask rådslagning gjordet vi derfor litt om på planene for søndag. I stedet for å teste orienteringskunnskapene bestemte vi å rive leiren etter frokost og gå ned til sivilisasjonen igjen for å få noen timer på nettet.

Resten av lørdagen ble det tur i skogen og hinderløypebygging. Speiderne viste stor iver og fantasi og lagde fire hindre ved hjelp av surringer, tau og stokker (+ et par medbrakte bildekk). Lørdag kveld silregnet det. Da benyttet vi oss av kapellet til spørrekonkurranser, gruble og andre inneaktiviteter. Middagen var "bålpakker" som vi la i peisen.

Søndag var det hinderløypekonkurranse mellom guttene og jentene. Jentene slo guttene med 40 sekunder! Etterpå gikk vi hjem til Dagfinn, koplet opp seks PC-er og kom i gang med å prate med speidere fra fjern og nær. Til sammen hadde speiderne våre kontakt med speidere fra Pakistan, Australia, Malta, Norge, Nederland, Indonesia, Sverige, England, Oman, Skottland, Tyskland, Mexico, Finland, India, Brasil, Portugal, Tyrkia og Polen!

Oslo Central MS på JOTI

Powered by Cornerstone