VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>MS-gildet utfordrer korpsets eldre rovere

MS-gildet utfordrer korpsets eldre rovere

Thompson, Karin
2008-12-15
Som du kan lese i siste nummer av Kløverliljen, er det et høyst oppegående Gilde i speiderkorpset vårt. De støtter tanken om å opprette et felles senior roverlag som et nytt medlem i MS-familien.

MS-gildet utfordrer korpsets eldre rovere

Gildemedlem uten grått hår og campingstol?
I Norge startet gildearbeidet, først som BP-klubber, rett etter 2.verdenskrig. Mange ble tent på ideen å kunne fortsette fellesskapet og mange av aktivitetene de hadde holdt på med som speidere. Å være gildemedlem ble en naturlig fortsettelse av speidertiden. Om jeg skal gjette, må de fleste medlemmene den gang ha vært rundt 30. I dag er gjennomsnittsalderen i gildebevegelsen svært høy. Vi har mange medlemmer som er 75, 80, ja til og med over 90! Enkelt sagt, er grunnen til dette at de som begynte i bevegelsen aldri har sluttet. Mange gilder fungerer som en patrulje. Medlemmene fungerer godt sammen og synes kanskje ikke at gruppa bør bli for stor. De har heller ikke lyst til å dele patruljen, og det ligger kanskje ikke an til vekst og ekspansjon.

Voksen-nettverk for MS-entusiaster
I MS St. Georgs Gilde har vi tenkt annerledes. Vi er mer enn 50 medlemmer, et nettverk av entusiaster som bidrar til fellesskapet med ideer og innspill og som møtes på tur eller andre steder vi kan oppleve noe sammen. Vi har med glede registrert at det finnes noen i korpset vårt som tenker på å danne en gruppe for de som er over 25 (det er den alderen NSF har antydet er slutten på rovertiden). MS St. Georgs Gilde ønsker gjerne et ”yngre” gilde velkommen.
Vi har sagt at alle er velkommen, men vi legger opp programmet vårt med tanke på aldersgruppa 50-60. Det er plass for et gilde for gruppa 25+. Gildearbeid har vide rammer,- det handler om å fortsette på speiderveien inn i voksenlivet; friluftsliv, vennskap og opplevelser og å gjøre noe for andre! Dere vil finne den formen dere ønsker, så klart, men vi vil ikke la være å foreslå et nytt gilde, med en yngre målgruppe, som neste medlem i MS-familien! Nå eller senere…

Powered by Cornerstone