VÆR BEREDT!

Forsiden>Minner>Artikkelarkiv>Fredslyset 2007
Fredslyset 2007

Fredslyset 2007

Markman, Leif Tore
2007-11-30
Fredslyset skal også brenne i Norges nordligste by! Det sørger speiderleder og pastor Leif Anders Hansen for.

Fredslyset fra Betlehem kom til Oslo tirsdag kveld!

Hvert år siden 1999, har speidere og medlemmer av gildebevegelsen sørget for at fredslyset ,som er tent med den evige flammen i fødselsgrotten i Betlehem, blir spredt utover Europa i førjulstiden. Tirsdag denne uka ble flammen hentet til Oslo fra Gråbrødrene i St.Lauretsiuskirken i Roskilde. Ankomsten til Oslo ble markert med en samling i Nordberg kirke. Etter at Kristuslyset i globen var tent med fredsflammen, kom speidere og gildemedlemmer fra mange grupper frem og tente lyktene sine. Mens vi sang ”Jeg vil vandre i lyset, liksom Han er lys” gikk vi hver til vårt for å dele flammen med våre menigheter og andre i nærmiljøet.

Samtidig var det en lignende samling i Hamardomen, og en bil kjørte med lyset videre oppover Gudbrandsdalen. Fra Trondheim går lyset nord-og sørover langs kysten med Hurtigruta.

Alle skal kunne ha lyset til første søndag i advent. Om alt går som det skal, tar pastor og speiderleder i Metodistkirken i Hammerfest , Leif Anders Hansen imot fredslyset fra kapteinen på Hurtigruta når båten klapper til kai i byen, søndag morgen kl. 05.15! Og når speiderne litt senere på dagen inviterer til lysmesse, brenner Betlehemsflammen i verdens nordligste by!

Du kan bruke fredslyset alle steder der du vil tenne et lys til glede for andre.

Det brenner for håp og tro på det gode.

Lørdag 1.desember inviterer Metodistkirkens speiderkorps St. Georgsgilde medlemmer og gildevenner til samling i Stortinget. Temaet er fred og fredsarbeid, og det blir utdeling av fredslys.

Mange menigheter har allerede planlagt hvordan de vil bruke fredslyset.

Det skal være tilgjengelig i hele adventstiden, og hvis du vil vite mer om hvor du kan få tak i det, kan du gå inn på St.Georgsgildenes nettsider www.sggn.no eller på www.speiding.no .

Der finner du også flere ideer til hvordan lyset kan brukes.

Powered by Cornerstone